Home
»
Profielen
»
Brugdek planken en liggers
» Slijtlagen Tüv Gecertificeerd

Slijtlagen-TüV gecertificeerd

TÜV-gecertificeerde Slijtlagen

De BIJL glasvezelversterkte kunststofplanken zijn voorzien van een door TÜV geteste anti-sliplaag cq. slijtlaag.

Deze laag voldoet aan de evaluatiegroepen R12 en R13 van slipweerstand. Tevens voldoet de slijtlaag aan Klasse E van brandwerendheid, volgens EN13501-1:2007+A1:2009 en ISO11925-2:2010.

Alle slijtlagen worden met de hand op de kunststof planken aangebracht in onze fabriek. Vanwege dit handmatige werk kunnen we snel aangepaste lagen maken voor de klant. Tevens bieden we een grote aanbod in verschillende antislip-oppervlakken. 

Dankzij een zorgvuldige opbouw van ons systeem zijn slijtvastheid en slipweerstand gegarandeerd. De grofheid van het vulmateriaal is aangepast aan het beoogde gebruik van het brugdek en de wensen van de klant. BIJL maakt gebruik van een PMMA (polymethylmethacrylaat) voor de opbouw van slijtlagen. De PMMA  vormt een elastisch membraan met unieke eigenschappen zoals hoge duurzaamheid en hechting, zelfs bij lage temperaturen en een hoge chemische weerstand. Tevens is ook dit materiaal bestand tegen strooizout, een erg belangrijk aspect voor bruggen. Na het drogen van de primer met antislip-korrels, wordt een extra deklaag aangebracht, de zogenaamde topcoat.

Korrelgroottes en kleuren

Al naar gelang de wensen van de klant en de toepassing van de brugdekplanken worden de gevraagde korrelgroottes en kleuren aangebracht.

De korrelgroottes variëren van 0,7 tot 3,0 mm. De standaardkleuren van korrelmaten 1-3 mm zijn grijs, zwart, rood of zandkleur. Daarnaast kunnen we andere RAL-kleuren gebruiken voor de slijtlaag van de GVK brugdekdelen. Denk hierbij aan antraciet RAL 7021 voor een anti-sliplaag met korrelgrootte 1-2 mm.

Er is altijd veel vraag naar de zandkleurige slijtlaag, waarvan de korrels via een speciale nabehandeling met een blanke top coat worden gesealed in de plank.

Projecten - Slijtlagen-TüV gecertificeerd

Gesloten dekken

Geschikt voor een voertuigbelasting tot 30 Ton!

Diverse kleuren

Contact

Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen, kunt u contact met ons opnemen.

Terug naar boven