Home
» Over Ons

Over ons

Bijl Profielen is in ruim 40 jaar tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde producent van glasvezelversterkte polyester profielen en hoogwaardige composietconstructies.

Nederland is onze thuismarkt, maar we hebben onze grenzen verlegd, want vanuit onze vestiging in Heijningen bedienen wij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in diverse branches zoals de bouw, industrie, infrastructuur, HVAC, offshore, tuinbouw, energietechniek, sport en recreatie. Een gezonde spreiding en een uiterst stabiele klantenset, die maakt dat we jaar op jaar autonome groei weten te realiseren.

Wij investeren constant in kennis en technische (productie)middelen, maar persoonlijk contact en kennisoverdracht vinden wij ook heel belangrijk. Daarom investeren we uiteraard ook volop in de relatie met onze klanten. Wij willen met u sparren en nadenken over alternatieve, innovatieve oplossingen. Achteroverleunen is er niet bij, onze specialisten staan altijd met raad en daad voor u klaar. Realistisch, no-nonsense, samen de schouders eronder en gaan. Snelheid van handelen, kwaliteit en maximale flexibiliteit tegen een uitstekende prijs, dat is wat onze klanten wensen. Dat zullen we met onverminderde passie altijd bieden.

Op de in vele jaren opgebouwde kennis en ervaring bouwen wij voort, want wij willen vooruit, samen met u. Omdat we bij Bijl meer doen en verder gaan waar anderen stoppen, geeft deze website u slechts een aardige impressie. We nodigen u van harte uit om kennis te komen maken met dé pioniers op het gebied van pultrusieprofielen.

Als we het niet hebben dan maken we het, samen met u zoeken we naar de optimale oplossing!

2018

In 2018 hebben we ons 40 jarige bestaan gevierd.

2017

Eind 2017 is onze nieuwbouw daadwerkelijk afgerond. Nog meer mogelijkheden om onze klanten nu en naar de toekomst goed te bedienen.

2017

De volgende stap is genomen in de verdere ontwikkeling van Bijl. Op de huidige locatie in Heijningen wordt gestart met de nieuwbouw van een extra productiehal. Deze hal maakt het mogelijk dat we met de huidige groei dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid aan onze klanten kunnen blijven leveren. De bouw start in Q2 2017 en zal in Q4 2017 gereed zijn.

2016

De koepel van het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo in het Center Parcs Het Heijderbos te Heijen is grondig gerenoveerd. De  BIJL composiet spanten zijn ingezet om de bestaande houten constructie te vervangen. De bestaande hoofdspanten van hout laminaat liggers kon worden behouden. Voor BIJL betekende dit de grootste productie van samengestelde composiet I-liggers ooit.  De I-780x300mm liggers in de onderste ring waren meer dan 26 meter lang. De verticale balken zijn gemaakt van de I-240x150mm van meer dan 23 meter lang. Totaal maar liefst 40 ton aan composiet. De renovatie is uitgevoerd tussen 30 mei en 24 juni 2016. Aansluitend is het bad weer open gegaan voor publiek en de reacties zijn positief. BIJL Profielen heeft alle composiet profielen voor dit renovatieplan zelf geproduceerd.

timeline-2015 2015

Binnen Bijl hechten we sterk aan betrouwbaarheid. Dit betekend goede producten volgends de afspraken op tijd leveren. Om deze belofte nóg beter te kunnen invullen hebben we fors geïnvesteerd. In 2015 heeft Bijl de grootste testbank in Nederland in zijn klasse aangeschaft waardoor regelmatige ‘in-house’ testen mogelijk worden. Op deze wijze hebben we daarmee wederom een grote stap gezet in ons kwaliteitssysteem. 

2014

De composiet bruggen die wij maken raken steeds meer bekend. Om de nodige kennis met onze klanten te delen organiseert Bijl regelmatig seminars waarin de kennis over de toepassing van composiet wordt gedeeld.

Bijl Profielen 35 jaar 2013

Bijl vierde dit jaar haar 35-jarig bestaan. Reden genoeg om onze klanten te bedanken voor het jarenlange vertrouwen! “Momenteel beschikken wij over een modern machinepark en produceren wij profielen in de meest complexe vormen, geheel naar de wensen van de klant en compleet nabewerkt zoals de klant dat wenst. Luisteren, meedenken met onze klanten en openstaan voor vernieuwingen vormen de basis van ons succes!''

Bijl Bruggen 2012

Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor duurzaam bouwen, De BIJL brug geheel van composiet (liggers, dek en leuning) is hierin een uitstekende keuze gebleken. Minimaal onderhoud, duurzaam en een levensduur van meer dan 50 jaar. Doordat het proces van onze composiet bruggen zeer weinig energie gebruikt in vergelijking met staal en/of beton bouw en geen andere milieu belastende bewerkingen nodig zijn zoals thermisch verzinken maakt het geheel tot een uitermate duurzaam product.

12T Machine Pultrusie 2011

Pultrusie machine PX1000-12 ton aangeschaft waarmee wij profielen van 1 meter breed kunnen produceren.  

Hemac Rotaflex 2010 Bijl Profielen 2010

Een Hemac Rotaflex in gebruik genomen waarmee we onze klanten van bewerkte - voorge­boorde en gefreesde - profielen kunnen voorzien. Ook is er een testmachine aan­geschaft zodat we al onze profielen voort­aan zelf kunnen testen waardoor we een nog hogere kwaliteit kunnen garanderen. 

Bedrijfspand Bijl 2009 2009

Verhuisden we 400 meter verderop omdat ook de huidige pand te klein werd. Drie nieuwe pultrusiemachines werden er aangeschaft. Ook voor het na bewerken van onze profielen werden er diverse robots en profielbewerkingsmachines aangeschaft.

BUVA IsoStone Bijlprofielen 2005 2005

Bijl produceert de eerste GVK Isostone dorpels. Deze zijn maar liefst 10 keer lichter dan natuursteen dorpels en daardoor beduidend makkelijker te hanteren tijdens transport, verwerking en plaatsing. Uiteraard voldoen de dorpels aan alle eisen qua duurzaamheid, UV-bestendigheid, stijfheid etc. 

Adblue 2004 Bijl Profielen 2004

Bijl Polykast bouwt de eerste AdBlue-opvangbak met behulp van onze GVK-systeemprofielen en koppelstukken. De herken­bare AdBlue-opslagsystemen zorgen voor een schoner vrachtvervoer. De AdBlue-opvangbakken worden door ons geleverd met DIBT-certificaat. 

Bedrijfspand Bijl 1999 1999

In 1999 werd een nieuw pand gebouwd speciaal voor pultrusie profielen.

 

1995

De eerste pultrusie machine werd aangeschaft en toen begonnen de eerste orders binnen te komen uit de luchtbehandeling wereld.

 

1993

In de jaren 90 maakte Bijl Polyester de bekende glasbakken.

1988

De BIJL activiteiten werden zo groot dat uitbreiding werd gezocht in Heijningen.

 

1979

Bijl Profielen heeft zijn sporen verdiend in de tuinbouwsector en heeft veel polyester vloeistofbakken voor de tuinbouw gemaakt.

 

1978

Wim Bijl is in 1978 in het Westland begonnen, hij maakte voor het eerst een mal voor een polyester boot.

Contact

Indien u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen, kunt u contact met ons opnemen.

Terug naar boven